Tanden bleken

Waarom uw tanden laten bleken?

Omdat je tanden onder invloed van je dagelijks leefpatroon, zoals het drinken van koffie en thee en bijvoorbeeld roken, blootstaat aan verkleuring. Dit zal bij de een meer zichtbaar zijn dan bij de ander waarbij ook je leeftijd een rol speelt.

Niemand vindt het leuk om met zichtbaar verkleurde tanden rond te lopen. Sommigen ervaren zelfs een gevoel van schaamte zodra ze moeten lachen. En dat terwijl een stralende lach je nu juist zo aantrekkelijk maakt!

Bovendien blijkt een professionele gecombineerde behandeling om tanden te bleken het aantal schadelijke bacterieën in je mond te verminderen. Dit komt de gezondheid van je mond ten goede en zorgt voor minder gaatjes en tandvleesproblemen,.

Beautiful White biedt je dus de kans om met een kortdurende en veilige behandeling weer een gezonde stralend witte lach te bezitten.

Voorzien van de meest moderne apparatuur garanderen wij je een doeltreffende behandeling die je zelfvertrouwen in een uurtje een enorme boost zal geven.

Check hieronder onze promo waarin duidelijk wordt weergegeven hoe een behandeling in z’n werking gaat.

Prijs

€ 139,- voor de volledige behandeling

Tijdsduur

Ongeveer 90 minuten

Schadelijk

Nee de behandeling is niet schadelijk.

Direct resultaat

De behandeling biedt direct zichtbaar resultaat.

Hoe gaan wij te werk?

Bekijk ons korte filmpje over hoe wij te werk gaan en wat je kan verwachten, hier onder vind je ook onze FAQ op het gebied van tanden bleken.

Alles over de behandeling.

De Behandeling

Allereerst zal ik uw gebit inspecteren en de verwachtingen en mogelijkheden met u doornemen. Aan de hand van een zogenaamde “Shade Guide” nemen ik de kleur van uw tanden op, zodat ik deze na de behandeling nog een keer op kunnen nemen en dan het resultaat kunnen bekijken. Wanneer u besluit een behandeling te ondergaan, krijgt u een beschermende laag van vitamine E op uw lippen.
U krijgt een mondspreider in uw mond, zodat uw lippen geen contact zullen maken met het te behandelen gebied. Vervolgens zal ik  een beschermende laag op uw tandvlees aanbrengen, waarna de gel aangebracht zal worden. De gel zal worden geactiveerd door een lamp die op enkele centimeters van uw gebit geplaatst zal worden. De lamp wordt niet warm. Een witter effect zal bewerkstelligd worden door de lamp. Wanneer de behandeling voltooid is, zal ik nog een extra beschermende en remineraliserende gel aanbrengen. De totale behandeling zal ongeveer 1 uur duren en is volledig pijnloos.

Aantal punten wanneer de behandeling niet door kan gaan:

* Zwanger of borstvoeding
* Medicijnen die reacties geven met licht . Kijk in de bijsluiter of dit voor u van    toepassing is.
* Overgevoelig voor licht.
* Jonger dan 16 jaar en tot 18 jaar met toestemming van ouders.

Kronen, facings, vullingen in de voortanden kleuren niet mee met de natuurlijke tanden. Daardoor zou na het bleken een kleurverschil kunnen ontstaan.
Eventuele vullingen kunnen na het bleken door de tandarts worden aangepast, op de kleur van het gebit.

Tot slot. Is tanden bleken schadelijk?

Tanden laten bleken blijkt minder gevaarlijk dan eerst werd gedacht. Amerikaanse onderzoekers hebben onderzocht dat de aanwezige perioxide tijdens het bleken geen aanzienlijke veranderingen brengt aan het gebit.

Uit het onderzoek bleek dat het drinken van sappen slechter voor het gebit is, dan het tanden bleken zelf. Zo heeft bijvoorbeeld, sinaasappelsap een negatief effect op het glazuur, zo meld het dentistry journal.

Het onderzoek onderzocht de hardheid van glazuur voor en na gebruik van tandenbleekproducten en sappen, na het bleken van de tanden, slonk de hardheid van het glazuur met met 5,6%.

Na 20 minuten blootstelling aan sinaasappelsap was de hardheid afgenomen met 84,4%.

Hoe gaat de behandeling in z'n werk?

Nadat we je in een intakegesprek een realistisch beeld hebben gegeven van je mogelijkheden, neem je plaats in onze behandelkamer.

Soms is een behandeling niet mogelijk. In dat geval geven wij je tijdens de intake eventuele alternatieven (bijvoorbeeld het plaatsen van facings of Invisalign). Het is belangrijk dat een professional bepaalt of er eventuele problemen te verwachten zijn.

Doet het pijn en zijn er bijwerkingen?

Op zich is de behandeling pijnloos, maar het is mogelijk dat je gebit tijdens en na de behandeling toch enigszins gevoelig is. Bijwerkingen zijn niet gemeld.

Dankzij onze nabehandeling, mag je al na 2 uur weer eten of drinken. Je moet dan nog wel even opletten met sterk kleurende producten.

Wat te doen met vullingen en kronen.

In de praktijk blijkt het materiaal waarvan witte vullingen zijn vervaardigd (composiet) toch heel redelijk mee te bleken. Mocht na een bleekbehandeling toch een kleurverschil ontstaan, dan kan je tandarts dit gemakkelijk verhelpen door composiet te gebruiken in de nieuwe tandkleur.

Kronen zijn vaak al wat witter dan de tanden en verkleuren bovendien minder snel. Het is daarom meestal geen probleem om een behandeling uit te voeren.

Tijdens het intake-gesprek direct voor de behandeling, kunnen wij je vanzelfsprekend een persoonlijk advies geven.

Wat doe ik zelf tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling hoef je niets te doen. Je mag lekker muziek luisteren op je telefoon, lekker ontspannen dus

Wat kost de behandeling?

Voor kosten verwijzen we u graag naar onze homepage. Hier staan modules met de actuele prijzen.

Hoe maak ik een afspraak?

Je kan heel gemakkelijk een afspraak maken door ons te bellen of mailen naar:

06 – 111 996 98
info@beautiful-white.nl

Alles over de nazorg van de behandeling.

Richtlijnen na een bleekbehandeling, voor de eerste 24 uur NA de behandeling:

1. In ieder geval de eerste 2 uur niet roken, aangeraden word 24 uur niet roken, dit is volledig op eigen risico.

2. De stelregel voor voedsel en drink waren is; Alles wat een wit t-shirt kan bevuilen mag u niet nuttigen, denk bijvoorbeeld aan; mosterd, kerrie, rode sauzen, koffie, thee, rode wijn, soja saus, drop, donkere dranken, cola, cassis, druivensap, rode bieten, rode kool, spinazie etc.

3. Vermijdt hele hete en hele koude eet- en drinkwaren. De tanden kunnen iets wat gevoelig zijn.

4. Vermijdt ook witte wijnen, witte wijnen bevatten een stof die voor tandverkleuring kan zorgen.

5. Na de behandeling is het aan te raden zo lang mogelijk te wachten met uw tanden poetsen.

6. Voedsel zoals bloemkool, koolrapen, asperges bevatten geen kleurstoffen, dez ekunt u dus gewoon nuttigen.

Het verzorgen van het gebit moet uiteraard gewoon doorgaan maar gedurende de eerste dagen na de behandeling is het verstandig geen tandpasta of mondwater met een kleurtje te gebruiken..